Personal tros ha stulit från äldre på boende

Laholms kommun har polisanmält stölder från de gamla på ett äldreboende i kommunen. Det fattas pengar hos fem av åtta på en avdelning.

ANNONS
|

– Det är mycket olyckligt och tragiskt. Det är klart att vi ser allvarligt på detta, säger Caroline Jonsson, biträdande avdelningschef för kommunens äldreomsorg.

Kontanterna har stulits från låsta medicinskåp inne i de äldres lägenheter.

– Det uppdagades i dag på morgonen (läs: på tisdagen). Det handlar om 100 till 200 kronor per brukare, säger Caroline Jonsson.

Efter upptäckten i ett av rummen kontrollräknades hela boendet. Alla fem fall där det saknades pengar var på samma avdelning.

Stölderna har skett någon gång under de senaste fyra veckorna.

–Givetvis räknar vi varje gång vi är inne i skåpen, så att det stämmer när vi går därifrån. I de här fallen har man inte varit inne och behövt använda pengar på ett tag, säger Caroline Jonsson.

ANNONS

De som har tillgång till nycklarna är i första hand personalen som arbetar på avdelningen och sjuksköterskan.

–Det kan också vara fler än de som ingår i den personalgruppen, eftersom man kanske måste täcka för varandra under raster eller möten.

Kommunen har gjort en anmälan och det är nu polisens sak att utreda stölderna.

Konsekvensen om en tjuv avslöjas bland personalen blir "arbetsrättsliga åtgärder i sedvanlig ordning", uppger Caroline Jonsson.

–Man stjäl inte från brukare. Det är grund för uppsägning, säger hon.

ANNONS