Polisen har fått in anmälningar om skadegörelse på fyra skolor i Laholms kommun efter helgen.
Polisen har fått in anmälningar om skadegörelse på fyra skolor i Laholms kommun efter helgen. Bild: Mikael Fritzon/TT

Ny vandalisering på skolor – polisen vädjar om tips

Skadegörelsen på skolor och förskolor i kommunen fortsätter.
– Vi behöver hjälp av allmänheten, säger Daniel Bergman, utredare på Laholmspolisen.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Efter helgen har en ny omgång anmälningar trillat in hos polisen från drabbade skolor.

På Knäredsskolan har någon under helgen satt eld på en skräphög med plast och trävirke. Branden orsakade skador i asfalten på skolgården, men det ska inte ha funnits någon spridningsrisk.

Klotter med tuschpennor

På Veingeskolan har någon klottrat med tusch på ett leksaksförråd, kallgarage och fönster vid huvudentrén. Samma sak har hänt på Mellbystrandsskolan. Där är det bland annat sittbänk, pelare och pingisbord som klottrats ned.

Även från Lagaholmsskolan har det rapporterats om skadegörelse, men där rör det sig om en äldre händelse med en bom som tagits sönder för en månad sedan.

ANNONS

Laholmspolisen konstaterar att det varit mycket skadegörelse på skolorna i kommunen i sommar.

– När vi märker det är det klart att vi försöker lägga lite mer tid på de ställena och köra förbi en extra gång vid objekten som blir utsatta, säger Daniel Bergman.

Tips från allmänheten

HP har också rapporterat om omfattande klotter i framför allt stadskärnan. Men chansen att polisen ska ha turen att ta någon på bar gärning är liten.

– Skadegörelse är ett brott som går fort att utföra. Där är vi väldigt beroende av allmänhetens iakttagelser. Klotter verkar ske både på kvällar, nätter och i några fall även om dagen. Mitt i centrum skulle någon kunna ha sett något, säger Daniel Bergman.

Två förskolor har också blivit utsatta. När personalen på regnbågens förskola i Genevad kom till jobbet på måndagen hade någon vält ut alla leksaker från en låda och skräpat ned på området. Abacus montessoriförskola i Skottorp drabbades av skadegörelse under förra helgen.

LÄS MER:Omfattande klotterattack i Laholms stadskärna

LÄS MER:Så mycket kostar vandaliseringen Laholms kommun

ANNONS