Nytt jobb. Katarina Paulsson tar över som kommunjurist på Laholms kommun.
Nytt jobb. Katarina Paulsson tar över som kommunjurist på Laholms kommun.

Ny kommunjurist vill grotta ned sig

Laholms nya kommunjurist heter Katarina Paulsson. En 54-årig skåning bosatt i Halmstad som ser fram emot att få grotta ned sig ordentligt i frågorna.

ANNONS
|

Kommunchefen Peter Andreasson behövde inte gå långt för att hitta en efterträdare till kommunjuristen Bo Erlandsson, som går i pension efter 35 år på kommunen.

Ett par kontor längre ned i samma korridor sitter Katarina Paulsson, för närvarande kanslichef på planeringskontoret.

– Hon har jobbat i organisationen, är jurist och väldigt duktig på att formulera sig, säger Andreasson om internrekryteringen.

Katarina Paulsson började på Laholms kommun 2008 och har genom åren haft flera olika funktioner. Efter juristexamen från Lunds universitet blev hon nämndssekreterare i hemorten Klippan och därefter i Hylte. Hon har också jobbat på Försäkringskassan och på Laholmsbuktens va.

ANNONS

1 juli blir hon kommunjurist och kanslichef direkt under kommunchefen.

–Det är en stor utmaning. Jag tycker att det ska bli jätteroligt, säger Katarina Paulsson.

–Man vet aldrig vad som kommer att dyka upp. Det är triggande. Det är ett brett område och spännande att jobba med lite nya frågor. Jag har saknat att få grotta ner mig lite mer, säger hon.

Kommunen håller också på att rekrytera en ny utredare med juridisk kompetens, som ska förstärka det omstöpta kommunkansliet.

ANNONS