Naturnära förskola prisas för miljötänk

Vallmons förskola och dess naturpedagogik prisas av Centerpartiet för sitt arbete med att lära barn om naturen - i naturen.

ANNONS
LocationRänneslöv|
|

I flera år har Centerpartiet i Laholm delat ut diplomet Guldklövern för att uppmärksamma världsmiljödagen. Det är partiets miljögrupp som står bakom idén.

– Diplomet går till någon som har gjort extraordinära insatser. På Vallmons förskola i Ränneslöv får barnen lära om naturen i naturen, säger Gudrun Pettersson.

Tidigt miljötänk hos barnen

Varför valde ni Vallmon?

– Det vi tycker är bra är att barnen får lära sig från början och att de får miljötänket. Sen lär de ut till sina föräldrar och mor- och farföräldrar, säger Gudrun Pettersson.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Åke Hantoft delade ut diplomet till barnen som sen fick glass.

ANNONS

– Här jobbar vi med natur- och miljöfrågor. Men också sociala och ekonomiska frågor som genus och demokrati. Det handlar mycket om glädje och framtidstro, säger naturpedagog Pia Sköld.

Skapa hållbart samhälle

I motiveringen står bland annat "I en bra lärmiljö blir det tidigt medvetna om hur vi kan vara rädda om miljön, öka den biologiska mångfalden och skapa ett hållbart samhälle".

Hållbar utveckling genomsyrar allt förskolan gör.

– Det här priset känns väldigt spännande och som ett bekräftande på att vi gör rätt. Det här är en väg vi kommer fördjupa varje termin, säger rektor Lisbeth Hingren.

Förmiddagen avslutades med att förskollärare Linda Bauman tog med sig några barn ut i skogen. Där fick de sjunga och leka med Skogsmulle, en figur som ofta involveras i arbetet.

LÄS MER:Från paviljonger till lummig grönska för förskolebarnen

ANNONS