Laholms nattis i gång - utan kommunal hjälp

Laholms nattis har smygstartat - i helt privat regi. Att beskedet om verksamheten ska upptas i kommunen kan dra ut på tiden oroar inte ägaren Eivor Nobelén hittills.

ANNONS
|

Beslutet om Laholm vill uppta Laholms nattis i kommunen dröjer till i slutet av augusti - minst. Beskedet om nattlig barnomsorg kan komma att dra ut på tiden ända till november. Trots det drog ägaren Eivor Nobelén i gång verksamheten redan den 7 augusti.

- Jag har startat det som ett helt privat företag. Jag har ett par barn här, men det verkar finnas ett större intresse, säger Eivor Nobelén, som inte vill uppge hur många barn som än så länge har börjat på Laholms nattis.

Hon menar också att det inte är något större problem för företaget att den eventuella upptagningen i Laholms kommun dröjer.

ANNONS

För föräldrarna innebär det dock att den nattliga barnomsorgen är betydligt dyrare. Så länge verksamheten inte är upptagen i kommunen betalas pengarna ur egen ficka. Dessutom är det i nuläget ingen myndighet som har insyn i verksamheten.

- Det ligger alltså på föräldrarna själva att ta reda på vad det är för tjänst de köper, säger kommunens utredare Sophia Vänås.

Dock har barn- och ungdomskontoret redan avlagt ett besök hos Eivor Nobelén som gav positiva signaler.

- Vi var där och har gjort bedömningen att hon skulle kunna starta den utifrån barn- och ungdomskontorets perspektiv. Nu är det främst pengarna det handlar om eftersom det inte finns budgeterat för ett nattis, säger Sophia Vänås.

Utöver det måste också verksamhetens lokaler och brandsäkerhet godkännas.

ANNONS