Många vill kunna hämta böcker vid Stadsbibliotekets entré. Laholms kommun funderar på om den möjligheten ska finnas under den fortsatta pandemin.
Många vill kunna hämta böcker vid Stadsbibliotekets entré. Laholms kommun funderar på om den möjligheten ska finnas under den fortsatta pandemin.

Laholm överväger självhämtning av biblioteksböcker

Flera personer har den senaste tiden tryckt på för att få möjlighet att kunna låna böcker trots stängda bibliotek. Kommunen överväger en lösning.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Tidigare under 2020 erbjöd biblioteksverksamheten i Laholm en möjlighet för medborgarna att kunna fjärrlåna böcker och få dem hemlevererade via kommunens transportservice.

Den tjänsten har dock legat nere sedan de skarpare covid-restriktionerna inleddes i Halland. Biblioteken är nu helt stängda.

Men den senaste tiden har flera personer hört av sig till kommunen och efterlyst sätt att kunna låna böcker. Ett önskemål har varit att kunna plocka upp bokkassar utanför biblioteket.

Sådana tjänster erbjuds exempelvis på olika håll i nordvästra Skåne.

I ett svar till en av brevskrivarna skriver Laholms bibliotekschef Marie Erge att man nu ser över möjligheterna att tillhandahålla ”någon form av biblioteksservice trots stängda bibliotekslokaler”.

ANNONS

Både utlämning av bokkassar och hemtransport finns med i diskussionerna.

”Vi får se vad det landar i för beslut”, skriver Marie Erge som dock påpekar att ett svar lär dröja ett antal dagar.

”Biblioteken i Halland håller en gemensam linje i vilken service som erbjuds under pandemin, så detta kommer att diskuteras kommunerna emellan”, skriver bibliotekschefen.

LÄS MER:De halländska kommunerna har börjat stänga ner av coronaskäl

ANNONS