Felipe Martinez förbereder ett avsnitt tillsammans med medlemmarna Fereshteh Shafieipour, Annika Nyberg och Ariant Plava.
Felipe Martinez förbereder ett avsnitt tillsammans med medlemmarna Fereshteh Shafieipour, Annika Nyberg och Ariant Plava. Bild: Privat

Laholm hamnar på den digitala kartan

Ombudsmannen Felipe Martinez ville skapa mervärde för medlemmarna i fackförbundet Visions lokala avdelning i Laholm. Lösningen blev digitala events som på kort tid har spridit sig nationellt.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Felipe Martinez fick idén i slutet av förra året.

– Vi befinner oss i en pandemi och det är inte alltid så enkelt att nå ut till medlemmarna på det sätt som vi skulle vilja. Därför bestämde jag och några andra oss för att starta en digital serie där vi skulle bjuda in olika gäster och belysa teman som berör arbetslivet och det fackliga, säger han.

Serien Olika Perspektiv har redan sänts i tre avsnitt.

– I premiäravsnittet, som handlade om löneförhandling, lyckades vi samla ihop en panel med deltagare från Stockholm, Malmö, Skellefteå och Baltimore i USA. Redan efter det avsnittet fick vi god respons från andra avdelningar och medlemmar i Sverige.

ANNONS

”Blivit riktigt framgångsrikt”

I de övriga avsnitten diskuterade Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson hbqt-frågor och Hanna Olvenmark, författare till boken Portionen under tian, berättade om hur man kan tillaga billiga klimatsmarta maträtter.

– Vårt koncept har blivit riktigt framgångsrikt. Det som från början var tänkt att bli en lokal grej har nu vuxit och spridit sig till hundratusentals människor över hela landet via sociala medier. Vi har även lyckats hitta tio samarbetspartners på vägen.

Succén har gett Felipe Martinez mersmak.

– Det kommer definitivt bli fler avsnitt av serien. För närvarande för vi samtal med en annan stor tv-personlighet som än så länge är hemlig, säger han.

ANNONS