Klubbar ordnar ridgala

Från en oglamorös vardag i stallet till ett elegant event på Strandhotellet i Mellbystrand. Tre av Laholms ridklubbar går ihop för att anordna en gala i november.

ANNONS
|

Den femte november är gala- datumet satt. De tre föreningarna har totalt 400 medlemmar, men bara 150 galabiljetter kommer släppas.

– Det kräver väldigt mycket jobb, och vi känner att vi vill börja i en lagom skala första året och göra det så bra som möjligt. Skulle det falla ut väl kan man göra det större i fortsättningen, säger Ida Nätterqvist.

Hon är ordförande i Hallands Equestrians som tillsammans med Laholmsortens ryttarförening och Björbäck ryttarförening håller i evenemanget.

– Varför ska alla föreningar göra samma jobb när vi kan göra det tillsammans, tänkte vi, tillägger hon.

ANNONS

Enligt henne har medlemmarna har varit positiva till galan.

– Vi i styrelsen diskuterade att göra någonting som inte innebär att rida eller mocka. Vardagen kan vara oglamorös när man håller på med hästar. Många träffas ute på tävlingar, men vi hoppas att man genom galan kan lära känna varandra bättre.

Föreningarna jobbar efter en nollvision – det finns inget vinstsyfte, men i bästa fall ska inte heller galan kosta föreningarna något.

HP har skrivit om kommunens planer på att hylla föreningslivet, och vilka rektioner det väckte. Hur ser ni på det?

– Jag tror det gäller att vara tydlig med att vi har nollvision. Vi i styrelsen försöker verkligen anordna saker för alla medlemmar, en gala kan alla medverka på, säger Ida Nätterqvist.

ANNONS