Hästbitna företagare travar mot framtiden

För tre år sedan förverkligade Kristina Pettersson en dröm när hon tog över travanläggningen i Vindrarp.
– Jag kände mig lite galen när jag slog till, men jag har verkligen inte ångrat mig, säger hon.

ANNONS

Hästar är hennes liv.

– Jag växte upp på en bondgård i Sörmland och min pappa hade en travhäst. När jag önskade mig en ponny köpte han dock ett avelssto i stället, säger Kristina Pettersson och skrattar.

”Ville flytta närmare min dotter”

Hon bodde tidigare i Ljungbyhed.

– Jag kände att jag ville flytta närmare min dotter som bor i Halmstad. Dessutom ville jag hitta ett ställe där vi skulle kunna ha våra hästar ihop. Jag letade först i Halmstad men på grund av de höga priserna bestämde jag mig för att titta på andra gårdar i södra Halland. Till slut hittade jag det här och slog till.

ANNONS

Under de första tre åren har Kristina Pettersson främst hyrt ut stall och ägnat sig åt att rehabilitera hästar.

– Jag har ju hela tiden fram till nu haft andra jobb vid sidan om. Senast tog jag hand om tävlingsboxarna på Jägersro och dessförinnan har jag både jobbat som djursjukvårdare och hästskötare.

”Aktiv gård med mycket rörelse”

Nyligen startade Kristina Pettersson ett aktiebolag tillsammans med sin dotter Madeleine Nordström – Lilla Vindrarp AB.

– Den förra ägaren, Roland Korsar, hade ju inte haft hästar här på tio år när jag köpte stället och därför var det en hel del att göra för att få ordning på travanläggningen. Nu har jag äntligen gett banorna och hagarna ett ansiktslyft. Vi har kommit en bit på väg men det återstår fortfarande en hel del jobb. Men onekligen känns det lite som en nystart, speciellt när min dotter har kommit in i bolaget.

Madeleine Nordström har jobbat som hästskötare åt bland andra Peter Untersteiner och Björn Goop och har dessutom själv haft framgångar som tränare.

– Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra i framtiden. Förhoppningsvis ska vi få in fler hästar som behöver rehab och träning på travbanan.

Ni vill alltså bygga upp ett travcenter?

ANNONS

– Haha. Skriv hellre att vi vill skapa en riktigt fin träningsanläggning, säger Kristina Pettersson.

LÄS MER:Internationellt läger ska lära ut ledarskap

LÄS MER:Hästintresserade vill utöka tiden för ridning på stranden

ANNONS