Den omtvistade fastigheten i Snapparp ligger intill Lagan. Intill den befintliga maskinhall/lägenhetsbyggnaden vill ägaren bygga ett nytt bostadshus.
Den omtvistade fastigheten i Snapparp ligger intill Lagan. Intill den befintliga maskinhall/lägenhetsbyggnaden vill ägaren bygga ett nytt bostadshus. Bild: Jonatan Gernes

Domstol avvisar klagande grannar i Snapparp

Ägaren till en omstridd fastighet i Snapparp segrade i rätten. Mark- och miljödomstolen säger ja till bygget av ett modernt hus på 295 kvadratmeter.

ANNONS
LocationSnapparp|
|

Byggnationerna på fastigheten nära Lagans mynning har varit föremål för omfattande protester från grannarna. Först angående en stor maskinhall och nu senast kring planerna på att uppföra ett nytt bostadshus.

Främst har grannarna vänt sig mot husets storlek och utformning, med dess stora glaspartier. Även en landskapsarkitekt på länsstyrelsen i Halland har haft skarpa invändningar.

Oenigt var det också i Laholms kommuns samhällsbyggnadsnämnd, som dock lämnade bygglov i september förra året.

LÄS MER:Oenigt när pampig bostad vid Lagan fick bygglov

Men grannarna har inte haft någon framgång med sina fortsatta protester och överklaganden. Först sade länsstyrelsen i Västra Götaland (som fick besluta i ärendet då länsstyrelsen i Halland ansågs jävig) ja till bygglovet, och nu har mark- och miljödomstolen i Vänersborg gjort detsamma.

ANNONS

Länsstyrelsen menade att det redan finns ett annat hus med ”modernt formspråk” i närheten och ansåg att det nya husets inverkan på landskapsbilden skulle vara acceptabel.

I en mycket kortfattad dom som avkunnades på onsdagen håller mark- och miljödomstolen med länsstyrelsen.

Rätten ”instämmer i allt väsentligt” med vad länsstyrelsen kommit fram till och avslår grannarnas överklagande. Saken kan överklagas till en överdomstol, men för att målet ska tas upp där krävs särskilda skäl.

LÄS MER:Bygglov för omstritt hus i Snapparp får godkänt

LÄS MER:Ny grannprotest mot bygge i Snapparp

ANNONS