Countryfest på vischan

Den 13-14 augusti reser tusentals countryfantaster från hela Norden till lilla Killhult utanför Våxtorp.

ANNONS
|

Killhults countryfestival, den åttonde i raden, samlar alla sorters countrystilar – från rockabilly och truckdriver till honkey tonk, western swing och inte minst bluegrass.

– I år har vi bjudit in fjorton band och vi kommer även att ha uppvisningar i squaredance, säger HC Johansson, en av arrangörerna.

Höjdpunkter i programmet som han gärna lyfter fram är Tennessee Drifters.

– Folk är helt tokiga i dem, de drar SÅ mycket publik. Och så får vi hit Long Gone Smiles Band som jag hoppas mycket på. Vi har en finfin dansbana med tak sedan förra året, så det gör inget om det regnar!

ANNONS

Visfesten i Steninge är en av de mer väletablerade sommartraditionerna i Halland. I år går den 38:e upplagan av stapeln i Steningegården mellan den 29-31 juli.

– Det här är ingen festival, utan en fest. På en festival kan deltagarna plocka ut några uppträdanden de vill gå på, under en fest är alla med på allt – hela tiden. Då blir det mer sammanhållning, förklarar Kenneth Andersson, ordförande i Visklubben Skeppet som hoppas kunna bjuda på en ”häftig, trevlig, rolig och tänkvärd fest”.

I sedvanlig ordning yppar Kenneth Andersson inte ett ljud om vilka artister som kommer att uppträda.

– Det är fullkomligt unikt, något liknande finns inte i hela Sverige. Någon läcka har kommit ut ibland, då artisterna lagt ut sina spelscheman på sina hemsidor, men i övrigt försöker vi hålla dem hemliga. Det enda jag kan säga är att det blir sex artister varje kväll, både okända och kända.

ANNONS