Brusten ledning orsakade vattenläcka i Laholm

En vattenläcka orsakar strul i ett bostadsområde i Allarp i Skummeslöv. Läckan har lokaliserats och Laholmsbuktens VA arbetar nu med att åtgärda den. I nuläget berörs ett 15-tal fastigheter.

ANNONS
|

Under natten till tisdagen har en ledning brustit vid Hedhusvägen i Allarp och orsakat en översvämning på vägen. Läckan uppmärksammades när boende i området vaknade på morgonen och inte hade vatten i kranen.

Räddningstjänsten var först med att komma ut till platsen.

– Det har läckt ut en del vatten under natten så vi försöker lokalisera läckan. Det är inte så att det är en meter vatten på vägen men det rinner ju, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten.

Under morgonen kan boende utanför Allarp också ha märkt av läckan.

– Nu vet jag inte vilken dimension det var på ledningen, men hela Laholms nät sitter ihop så då kan det bli påverkan på ett större område, säger Mattias Hultin, avdelningschef för produktionsavdelningen på LBVA.

ANNONS

Läckan lokaliserades och man lyckades begränsa den med hjälp av ventiler så att bara ett 15-tal hushåll nu berörs. Hushållen står helt utan vatten och det kan ta ett tag innan vattnet kommer tillbaka.

– Svår att säga helt exakt hur länge men det brukar ta en åtta timmar kanske. Men de berörda kommer att få möjlighet att hämta vatten i närheten, säger Mattias Hultin.

ANNONS