Beundrare. Siri Johansson, snart 95 år, från Hyltebruk fick hälsa på Victoria under besöket i Skeppshult. Hon är en varm beundrare av kronprinsessan.
Beundrare. Siri Johansson, snart 95 år, från Hyltebruk fick hälsa på Victoria under besöket i Skeppshult. Hon är en varm beundrare av kronprinsessan.

Victoria och Daniel hälsade på i cykelfabrik

Den lilla orten Skeppshult fick kungligt besök i går när kronprinssessan Victoria och prins Daniel gjorde en rundvandring i cykelfabriken. I åskådarledet utanför stod Siri Johansson från Hyltebruk som fick en minnesvärd dag.

ANNONS
|

Siri som fyller 95 år den 30 april, på valborgsmässoafton precis som kungen, har alltid varit en varm beundrare av kronprinsessan. Och nu fick hon för första gången skaka hand med kungligheter, både Victoria och Daniel.

- Du står väl inte och blir förkyld, sa Victoria som beklagade regnet och förde ett långt samtal med den blivande jubilaren över staketet. Allt medan pressfotograferna rusade till och trängdes runt platsen.

När uppståndelsen lagt sig och kungligheterna förvunnit in i fabriken var Siri Johansson, f d risbinderska på Bruket i Hyltebruk, överlycklig.

- En förtjusande människa. Det var enastående att få träffa henne, sa Siri som har samlat på alla böcker som kommit ut om kronprinsessan sedan Victoria föddes.

ANNONS

Under besöket i cyklfabriken, som sedan 1993 är kungliga hovleverantör, följde kungligheterna olika delar av produktionen. I slutmonteringen överlämnade företagets ägare Kjell Sture en cykel i modern design var till dem.

De fick välja färg, handtag och sadel själva. För Victorias del blev det en cykel i färgen "chilliapelsin" och för Daniel en i "lagunblått".

Färden fortsatte, dock i bil, till Jönköping där prins Daniel inviga en dialyspaviljong på Ryhovs sjukhus.

ANNONS