På gång. Adam Nielsen tränar för att ställa upp i Lilla klassikern. Bakom honom syns projektledare Anna Larsson.
På gång. Adam Nielsen tränar för att ställa upp i Lilla klassikern. Bakom honom syns projektledare Anna Larsson.

Stor fest avslutar Hyltes sommar

Det blir stor sommarfest mitt i Hyltebruk i augusti. Bland annat utlovas musik, tävlingar och mat från olika länder.

ANNONS
|

– Jag tror det här kan skapa väldig gemenskap och även att ungdomar känner att det är en avslutning för dem på sommaraktiviteterna, säger Anna Larsson som är projektledare för sommarfesten.

På måndag ska det hållas ett möte för att närmare bestämma vad som ske under dagen den 19 augusti. Men det står redan klart att det blir aktiviteter för hela familjen.Det utlovas mat från olika länder och underhållning i form av lokala akter.

Lilla klassikern som anordnades i Skärshult förra året flyttas nu in Hyltebruk. I lag om två personer får man tävla i cykling och löpning/promenad. Det är inga problem för den som är ensam och vill tävla, i så fall paras man ihop med en partner. Både starten och målgången sker i Hyltebruks centrum. Det blir två olika banor beroende på hur vältränad man är, eftersom så många som möjligt ska kunna delta i Lilla klassikern.

ANNONS

Sedan anordnas det också Kommunens mästare, som givetvis är en version på tv-programmet Mästarnas mästare. Olika föreningar får komma med förslag på vilka grenar som ska ingå i tävlingen, så det är ännu inte riktigt klart vad man ska kämpa med. I dagsläget ska flera föreningar ha lämnat in att de vill vara med.

– Allmänheten får startkort och sedan ska de klara av tävlingen på tid, säger Anna Larsson på Hylte sport och event som arrangerar dagen i samarbete med Hylte kommun, Svenska kyrkan, Hylte internationella kulturförening och föreningen Salasil.

Sommarfesten är tänkt att bli en avslutning på aktiviteter som Hylte kommun anordnar för barn i åldrarna 6–15 år under sommarlovet.

Boost Hylte ska stå för aktiviteter som ska finnas för barn under sommarfesten.

ANNONS