Poliser beskjutna med automatvapen - Helikopter sätts in i jakten

En polispatrull blev beskjuten med automatvapen i Hyltebruk på natten mot tisdagen. Polismännen såg eldsflammor och tyckte sig höra hur bilen träffades.

ANNONS
|

Larmet om skottlossningen kom strax efter tre på morgonen.Två polismän ute på patrull på natten i Hyltebruk såg en bil som de ville kontrollera. En slagning i registret visade att bilen var stulen i Smålandsstenar.

De följde efter bilen och under färden blev de beskjutna. Det är oklart om polispatrullen hunnit visa för bilen framför att de ville att den skulle stanna eller ej.

– De såg eldflammor och en salva på 2-3 skott avlossades från vad som förmodas vara ett automatvapen, säger Liss-Olof Persson presstalesman vid Hallandspolisen.

Ingen av polismännen träffades av någon skott, men eventuellt kan bilen ha träffats.

ANNONS

- Polismännen säger att de hörde ett dovt ljud. Om det var ett skott som träffade bilen eller ej får den tekniska undersökningen visa. de så, säger Liss-Olof Persson presstalesman vid Hallandspolisen.

Bilen, en röd Saab 9000, med minst två personer i körde sedan iväg längs Färgarydsvägen, österut mot Unnaryd.

Ett 40-tal poliser finns i området för spaning efter de misstänkta gärningsmännen. Polisen i Halland har fått hjälp av patruller från Småland, Skåne och Västra Götaland.

Under natten och tidiga morgonen spanade patruller efter bilen som har registreringsnumret PGR 751.

Vid halvsju tror man att bilen har hittats utbrunnen i Burseryd. Om gärningsmännen tagit sig därifrån i en annan bil eller om de gått till fots är okänt.

– Vi vet inte var de har tagit vägen sedan. De kan ligga och trycka någonstans, säger Liss-Olof Persson.

– Gärningsmännen betraktas vara farliga eftersom de visat vapen. Allmänheten ska vara observant och inte ingripa om de ser dem, utan bara observera och meddela oss, säger Liss-Olof Persson.

Eventuella tips kan lämnas till polisens tipstelefon 114 14

Även poliser från angränsande län har spanat efter de misstänkta gärningsmännen i natt och nu på morgonen.

– Det verkar vara kallhamrade typer som skjuter direkt när en polisbil närmar sig, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen till TT.

ANNONS

Vilka som satt i bilen och varför de sköt är okänt för polisen.

–Sitter man i en stulen bil med automatvapen och reagerar på det här sättet handlar det troligen om större affärer, säger Nilsson

–Jag tänker på till exempel värdetransportrån eller något liknande, även om det inte finns några konkreta belägg för det i det här fallet. Men personal på värdetransporter stannar ofta och tankar och fikar på den stora macken i Hyltebruk som ligger längs Nissastigen.

Polisen i Halland samordnar allt arbete med angränsande polisdistrikt och man har rekvirerat en helikopter som skall hjälpa till i sökandet.

ANNONS