Uppdatering. Kommunråd Ronny Löfquist tittade till hur det går med bygget av den nya Kråkbergsskolan.
Uppdatering. Kommunråd Ronny Löfquist tittade till hur det går med bygget av den nya Kråkbergsskolan.

Minister ska inviga nya Kråkbergsskolan

Efter fyra veckors semester var kommunrådet Ronny Löfquist (S) tillbaka på sin post. HP kollade upp vad han tog itu med de första dagarna på arbetet.

ANNONS
|

– Nu går vi in i en period där alla partier förbereder sig för valarbetet, säger Ronny Löfquist.

Han står alltså i startgroparna inför det sista politiska året för denna mandatperiod, eftersom ett nytt kommunval väntar om ett drygt år.

I måndags var det första arbetsdagen för Ronny Löfquist efter hans semester.

Under sin ledighet har han och familjen bland annat besökt Västervik och Astrids Linggrens värld i Vimmerby.

Under måndagen gällde det mest för Ronny Löfquist att komma in i arbetet igen och uppdatera sig. Framöver ligger arbete med delårsbudgeten, och en gemensam presentation om HNJ-banans fördelar, som ska hållas under ett möte i Stockholm med riksdags-ledamöter.

ANNONS

I Hyltes kommunhus pågår även förändringar efter att det nya kontaktcentret öppnat i byggnaden. Den gamla växeln och receptionen har rivits och tanken är att det ska bli ett öppet kontorslandskap. Då ska även kommunrådet byta rum.

På tisdagen var det dags för lite mer utåtriktad verksamhet för Ronny Löfquist. Då skulle han bland annat besöka den nya Kråkbergsskolan och se hur bygget går där. Sedan var det en resa till Torup som stod på schemat för att kolla upp det nya industriområde som håller på att anläggas på åkrarna vid riksväg 26 i Nyebro.

Men först var det alltså det nya skolbygget som väntade och Ronny Löfquist satte sig i en av kommunens elbilar och for iväg.

Väl framme gick han runt och tittade på den nya byggnaden som ska inhysa låg- och mellanstadieelever.

– Det här ligger helt rätt i tiden. Kommunen har ökat med 1 000 invånare och det blir fler elever på högstadiet. Nu frigörs låg- och mellanstadiets lokaler för ett utökat högstadium.

Den nya Kråkbergsskolan och dess utemiljö har kostat 43 miljoner att bygga. Slutbesiktning ska ske i slutet av augusti och skolan ska sedan invigas i september någon gång.

ANNONS

– Jag kan redan nu avslöja att Anna Ekström, som är gymnasie- och kunskapslyftsminister, ska klippa bandet, säger Ronny Löfquist.

ANNONS