Micael Arnström (S), ordförande i Hylte kommunfullmäktige, bjuder in allmänheten till en manifestation för Ukraina.
Micael Arnström (S), ordförande i Hylte kommunfullmäktige, bjuder in allmänheten till en manifestation för Ukraina. Bild: Håkan Johansson/Isabel Bark/arkiv

Manifestation för Ukraina anordnas i centrala Hyltebruk

På onsdag eftermiddag har Hylteborna möjlighet att visa sitt stöd för det ukrainska folket. Då anordnas en manifestation utanför Gamla hallen i Hyltebruk.

ANNONS
LocationHyltebruk|
|

– Med start klockan 17 kommer vi att hissa Ukrainas flagga och jag kommer att ha en inledande appell för Ukraina, dess folk och mot kriget, berättar Micael Arnström (S), ordförande i Hylte kommunfullmäktige.

Han välkomnar allmänheten att delta i manifestationen för Ukraina. Fullmäktiges ledamöter och ersättare är också inbjudna.

Varför är det viktigt att ha en lokal manifestation i Hylte?

– Vi bör alla visa vårt stöd för Ukraina och mot det här kriget. Vi kommer att få flyktingar från Ukraina och behöver ge dem stöd, men vill också få Hylteborna att ställa upp. Det är viktigt att ukrainarna känner sig välkomna och att de har ett folkligt stöd när de kommer, säger Arnström.

ANNONS

Han utgår från att Hylte kommer att vara en mottagarkommun nu när ukrainska flyktingar har börjat anlända till Sverige.

– Även om Hylte gjorde en stor insats under flyktingvågen från Syrien så kan vi inte tänka att ”nu har vi gjort vårt”. Alla svenska kommuner måste på olika sätt ställa upp.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS