Söker volontärer. Christin Turesson och de andra anställda på Kupan söker ständigt efter volontärer som kan hoppa in och hjälpa till.
Söker volontärer. Christin Turesson och de andra anställda på Kupan söker ständigt efter volontärer som kan hoppa in och hjälpa till.

Fler handlar second hand på semestern

Är det något som går bra i Hyltebruk så är det Röda korsets second hand-butik Kupan. Men under sommaren kommer det ännu fler kunder.

ANNONS
|

– Det märks när det är semester. Vi har alltid gott om kunder och det har kommit ännu fler de senaste två veckorna. Det är många danska och tyska turister nu, säger Christin Thuresson som är en av fyra anställda på Kupan.

Förutom dessa fyra är det volontärer som rycker in och hjälper till.

– Vi söker hela tiden med ljus och lykta för att få in nya volontärer.

Sedan verksamheten flyttade in i postens gamla lokaler på Storgatan har man större utrymmen än tidigare.

Praktiskt taget varje dag lämnar folk in sådant som de skänker. Det kan vara allt-ifrån kläder och prydnads-saker till elektronik.

ANNONS

Fast vissa saker tar man inte emot till försäljning. Exempelvis tv-apparater, barnstolar och cykelhjälmar säljs inte för det kan finnas skador på det begagnade som inte märks, som kan ge allvarliga följder.

– Mycket vi får in är trasigt eller kläder som är så smutsiga att de inte går att få rena. Ibland tror man folk som lämnat saker har kört fel. Även om det ska säljas billigt ska det vara helt och rent. Det man lämnar ska vara sådant som man själv skulle kunna tänka sig använda, säger Christin Thuresson.

– Vi försöker alltid bli mer miljömedvetna. Röda korset har ju mycket miljötänk. Vi sorterar allt glas, elektronik, metall och brännbart och kör till återvinningen med det som inte går att sälja.

ANNONS