Danne och Anna Edman serverar bruksanställda.
Danne och Anna Edman serverar bruksanställda. Bild: Lennart Hildingsson

Edmans kliver från catering till bruksrestaurang

Danne och Anna Edman, heter de nya entreprenörerna på Nissakanten - brukets lunchrestaurang.

ANNONS
|

Under ett och ett halvt år och fram till i maj i år drevs bruksmatsalen av MWM Events. När beskedet om att det Halmstadsbaserade företaget skulle lägga ned sitt engagemang i Hyltebruk, såg paret Edman en möjlighet att ta ett större kliv med det cateringföretag de startat två år tidigare.

– Jag ringde mina kontakter på Bruket och talade om att vi var intresserade, berättar Danne Edman.

Avtal skrevs i juni och i måndags denna vecka gick startskottet. Lunchserveringen i matsalen, intill Brukskontoret i Hyltebruk, sköts nu på egen hand av Danne och Anna Edman utan några ytterligare anställda.

ANNONS

Edmans Gastro bildades, som nämnts, för två år sedan och har drivits från parets hem på Nyhemsområdet i Hyltebruk. Men historien började egentligen för redan för sju år sedan, då paret nyss träffats - båda bodde i Södertälje - och då Anna ville flytta tillbaka till Hylte där hon växt upp som ung.

– Jag är utbildad kock och kökschef. Sen jag kom hit har jag fortsatt att arbeta som detta i storkök och har nu varit igång i sammanlagt 25 år, berättar Danne Edman.

Cateringen har varit, förklarar han, en bisyssla för både honom och Anna under de två senaste åren. För Annas del är restaurangvärlden ny att arbeta i; hon har tills nu arbetat inom kommunala hemtjänsten. Nu har de båda släppt sina tidigare jobb och Edmans Gastro är från nu ett engagemang på heltid för båda.

ANNONS