Vicky Ekwall, Nils Ekwall och Malin Ekwall har mycket på gång inför årets upplaga av Bolmendagen.
Vicky Ekwall, Nils Ekwall och Malin Ekwall har mycket på gång inför årets upplaga av Bolmendagen. Bild: Fredrik Almryd

Bolmendagen blir av – och det blir nästan som vanligt

Sedan slutet av 90-talet har Bolmendagen anordnats i regi av Bolmens Fiskevårdsområdesförening. Men i år får de enskilda företagen dra hela lasset.

ANNONS
LocationHylte|
|

Den 25 juli är det dags för årets upplaga av Bolmendagen. Enligt traditionen är det Bolmens Fiskevårdsområdesförening som håller samman de olika företagen och tar fram ett gemensamt programblad.

– Men i år får var och en ta ansvar för sin verksamhet. Bolmens Fiskevårdsområdesförening vill troligtvis inte bli halshuggen för att vi gör något som vi inte bör göra, utan det får vi själva ta ansvar för, säger Vicky Ekwall på Tiraholms Fisk.

I Hylte kommun är det - precis som förra året - öppet hus på Slätteryds skola och diverse aktiviteter på Tiraholms Fisk som står på schemat.

ANNONS

– Hos oss kommer vi att köra som vanligt med bland annat en lokal marknad, auktion av båtar som konfirmanderna har byggt och möjlighet att testa på trollingfiske, berättar Vicky och fortsätter:

– Men för att undvika trängsel har vi valt att inte servera grillad fisk nere vid sjön.

Oroar ni över att för många ska dyka upp?

– Nej, vi har möjlighet att ta emot alla som vill komma så det är vi inte ett dugg oroliga för. Blir det för mycket folk så har vi en plan för hur vi ska göra.

Trots coronaviruset blir det alltså liv och rörelse på Bolmendagen.

– Nu hoppas vi att det ska bli någorlunda uppehållsväder och inte alltför soligt så att folk åker till stranden i stället. Sedan hoppas vi att de som kommer får det trevligt och att de tycker att det är roligt att vi gör något, säger Vicky.

ANNONS