Getingeskolan fick stängas under måndagen sedan paviljongerna stod utan vatten.
Getingeskolan fick stängas under måndagen sedan paviljongerna stod utan vatten. Bild: Jari Välitalo

Vattenbrist på Getingeskolan – eleverna skickas hem

En plötslig vattenbrist i Getingeskolans paviljonger gjorde att man under måndagen fick stänga lokalerna och skicka hem eleverna.
– Vi kunde inte använda toaletter eller tvätta händerna, säger Niclas Brag, rektor på skolan.

ANNONS
LocationGetinge|
|

Det var tidigt under måndagsmorgonen personal på Getingeskolan upptäckte att det inte fanns vatten i kranarna i Getingeskolans paviljonger. Under förmiddagen beslutade man snabbt att stänga skolan för de elever som läser i paviljongerna.

– Utan vatten fungerar inte toaletterna och vi kunde inte heller inte tvätta händerna och hålla korrekt handhygien. Så vi fattade beslutet att stänga, säger Niclas Brag.

Drabbade elever var de i årskurs F–3 och 6–9 som har sin undervisning i paviljongerna. Årskurs 4 och 5 samt särskolans verksamhet kunde fortsätta som vanligt.

– Vi ordnade med bussar för de äldre eleverna och kontaktade vårdnadshavare för de yngre som fick komma och hämta sina barn.

ANNONS

Till en början var det oklart vad som gjorde att man saknade vatten men under eftermiddagen hade man lokaliserat felet och börjat att åtgärda det.

– Skolverksamheten kommer fortsätta som vanligt under tisdagen igen. En eloge till personal och vårdnadshavare som hjälpte till när det behövdes som mest, säger rektorn.

ANNONS