Överens. På bilden syns Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB och Ola Serneke, koncern-vd på Serneke AB.
Överens. På bilden syns Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB och Ola Serneke, koncern-vd på Serneke AB.

Serneke får bygga Borgen

På onsdagen stod det klart att det blir byggföretaget Serneke AB som får bygga de åtta nya husen som ska rymma 179 lägenheter på Söder.

ANNONS
|

Fastigheten Borgen 4 har planerats sedan 2011. I juni i år ansökte Halmstad Fastighets AB, HFAB, om byggnadslov för fastigheten. Det beviljades och nu har alltså ännu en etapp avverkats då Serneke AB har vunnit upphandlingen som HFAB har utlyst kring produktionen. På onsdagen skrev parterna kontrakt, och höll i en gemensam presentation i HFAB:s lokal. De första spadtagen tas vid årsskiftet.

Det har sedan tidigare varit bestämt att det ska finnas 179 hyreslägenheter i fastigheten. I samband med presentationen av Serneke AB som ansvariga för byggnationen avslöjade HFAB ytterligare detaljer om lägenheterna.

– Det kommer att finnas ett varierat utbud av lägenheter. Allt från ettor till fyror, säger Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

ANNONS

Prissättningen är fortfarande inte helt klar, men Marie Dellhag berättar på ett ungefär hur den kommer att se ut.

– En trea på 66 kvadratmeter kommer att kosta 9 000 kronor i månaden. De andra hyrorna är inte spikade än, men det kommer att röra sig om liknande priser per kvadratmeter, säger hon.

Det innebär att hyrorna kommer att vara snäppet dyrare än de i kvarteret Jordmånen, det senaste färdigställda kvarteret på Nissastrand.

Marie Delhag hävdar att HFAB inte riktar sig till någon specifik målgrupp till lägenheterna i Borgen 4.

– Eftersom lägenheterna är så pass varierade, sett till både storlek och utformning, satsar vi på en varierad målgrupp. Några av lägenheterna har egen entré från Södra vägen, precis som ett stadsradhus, och andra är vindsvåningar. Vi har olika lägenheter för olika behov, säger hon.

Till de 179 lägenheterna kommer Serneke AB att bygga ett underjordiskt garage med 115 parkeringsplatser.

Från och med nästa höst kan den som är spekulant på att hyra en lägenhet lämna in sin hyresansökan. HFAB planerar att låta inflyttningen gå i tre etapper, den första med start hösten 2017 och den sista avslutas våren 2018. Precis som HFAB tidigare har gått ut med kommer deras nuvarande hyresgäster att ha förtur till de nya lägenheterna.

ANNONS
ANNONS