Inte nöjd. Kerstin Hansson på Strandhaga koloniområde trodde att Äventyrslandets rutschbana skulle försvinna när bygglovet upphävdes.
Inte nöjd. Kerstin Hansson på Strandhaga koloniområde trodde att Äventyrslandets rutschbana skulle försvinna när bygglovet upphävdes.

Rutschbanan sänks på Äventyrslandet

Äventyrslandets ägare har ansökt om att få sänka höjden på vattenrutschbanan som mark- och miljödomstolen ansåg vara alltför hög.

ANNONS

Men eftersom det är sommar och semestertider, även för kommunens politiker och tjänstemän, så kommer inte bygglovsansökan att kunna behandlas förrän i slutet av augusti.

– Jag tycker att rutschbanan som nu saknar bygglov borde plockas bort direkt, säger Kerstin Hansson, sommarboende på Strandhaga koloniområde.

Islutet av maj beslutade mark- och miljööverdomstolen att inte ge prövningstillstånd för Äventyrslandets överklagan av beslutet att upphäva bygglovet för rutschbanan.

– Jag trodde att den skulle tas bort direkt. Mikael Andreasson har ju sagt i en artikel i HP att han skulle flytta den till någon annan nöjespark. Men den 4 juni öppnades rutschbanan för säsongen. Hur går det ihop? undrar Kerstin Hansson.

ANNONS

På byggnadskontoret säger man att det i början av juni hade öppnats ett tillsynsärende, för att man skulle kunna förelägga Äventyrslandet att följa domstolens beslut.

Men när nöjesparken lämnade in en ansökan om att få ändra rutschbanans höjd och delvis placeringen blev det hela i stället ett nytt bygglovsärende som kommer att hanteras enligt byggnadsnämndens rutiner.

Mikael Andreasson, som äger Äventyrslandet, har tidigare sagt sig vara villig att flytta hela nöjesparken om kommunen hittar en lämplig plats.

– Det är jag inte intresserad av längre. Jag har nyss öppnat en stor park i Stockholm och planerar en i Piteå. Skulle vi inte få vara kvar på nuvarande plats så blir det inget alls i Halmstad, säger han.

Beträffande vattenrutschbanan så tänker han att den ska bli kvar, men i en delvis annan utformning som håller sig inom detaljplanen.

– Det översta röret sänks till samma höjd som det nedre. Den del som ligger närmast muren kommer också att tas bort, berättar han.

Det handlar om en sänkning från nuvarande 20 meter till 15 meter.

ANNONS