Therese Fougman på SMHI menar att vädret framöver är svenskt sommarväder och typiskt för årstiden.
Therese Fougman på SMHI menar att vädret framöver är svenskt sommarväder och typiskt för årstiden. Bild: Linnea Sarkar

Ostadigt väder framöver med både sol, regn och vind

Från högsommarväder till stormbyar och regn. Det är klassiskt svenskt sommarväder i prognosen framöver.
– Det finns risk för vädervarning redan nu på söndag, säger Therese Fougman på SMHI.

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen kommer temperaturen ligga kring 15-20 grader och solen är framme en hel del.

– Framåt natten till lördagen ökar molnigheten och det kan komma lite regn, berättar Therese Fougman, jourhavande meteorolog, SMHI.

I nuläget är det lite oklart om regnet bara passerar norra Halland eller om även de södra delarna kommer att beröras.

– Under lördagen sen ska det vara uppehållsväder, lite molnigt kanske men ändå temperaturer upp mot en 25 grader. Under natten till söndag ser det även då ut att komma en del nederbörd, säger Therese Fougman.

Söndagen blir liknande, lite lägre temperaturer på 17-18 grader men uppehållsväder. Vidare under veckan som kommer utlovas ett blandat väderläge.

ANNONS

– Det kommer vara soliga dagar och det kommer vara regniga dagar. Men temperaturen kommer ändå ligga på cirka 20 grader, förklarar Therese Fougman.

Risk för vädervarning

Under morgondagen ser vinden ut att öka och ligga någonstans runt sju meter per sekund i medelvind. Den håller sedan i sig och ser ut att nå sin topp på nio sekundmeter under måndagen. Då även med en byvind uppemot en 17 meter per sekund. Men risken för vädervarning verkar snarare vara av en blötare karaktär.

– Det finns risk för vädervarning nu på Söndag. Det regn som troligtvis kommer natten till söndag har vissa indikationer på att vara av det kraftigare slaget, berättar Therese Fougman och förklarar att den varningen i sådana fall kommer imorgon.

På frågan om det finns något högtryck med högsommarvärme framåt är svaret ett kort, nej. I alla fall inte fram tills nästa söndag, enligt Therese Fougman.

— Men samtidigt är det ganska normala temperaturer för en svensk sommar, avslutar hon.

ANNONS