Nicole upplevde dådet på nära håll

I två och en halv timme satt Nicole Blomstrand på en restaurang i Nice i väntan på att få klartecken om att det var säkert att lämna.

ANNONS
|

– Jag vaknade upp i morse och kände mig ganska chockad, säger hon.

Nicole Blomstrand från Halmstad är tillsammans med några tjejkompisar på semester i Frankrike. Under torsdagen var de på en utflykt i Provence och kom tillbaka till Nice under eftermiddagen. På kvällen åt de middag tillsammans och gick därefter ner mot strandpromenaden för att se nationaldagsfyrverkerierna.

– Vi kom när det började ta slut och sen när det var slut så bestämde vi oss för att vända och gå tillbaka till stan. När vi hade gått en bit så kom det folk springande i panik från två olika håll. Såhär i efterhand så har man ju förstått att det var folk från strandpromenaden, säger Nicole.

ANNONS

Tjejerna sprang in på en restaurang och tog skydd på en takterrass.

– Vi var i där i två och en halv timme för vi fick inte lämna. Vi fick lite information pö om pö om vad det var som hade hänt. I början var det bara någon som sa att det hade hänt något på stranden och sedan kom det här om lastbilen, men det var väldigt osäker information.

Inne på restaurangen blev reaktionerna olika. Nicole och hennes vänner tog hand om några svenska tjejer som var i Nice på språkresa och som var skakade av händelsen.

– Man är ju olika som person men jag kände mig ganska lugn till en början för jag tror inte att någon av oss riktigt förstod att det var något såhär stort som hade hänt. Den första tanken var nog att det var någon rattfull eller liknande som hade kört in i folkmassan och att det kunde ha varit en olycka, men det är klart att det kändes väldigt obehagligt.

Under fredagsförmiddagen var det många vänner och anhöriga i Sverige som hörde av sig för att veta att tjejerna var okej. Efter att ha fått mer information och hunnit reflektera lite över torsdagskvällens händelser så är stämningen nedstämd i resesällskapet.

ANNONS

– Vi är väldigt ledsna och tänker på alla drabbade människor, det är den känslan som finns i kroppen. Man är ledsen liksom.

Tjejerna planerar att stanna i Nice till söndag men vad som händer i helgen är oklart.

– Nu ska vi ta oss ut. Vi har hört att de behöver blodgivare så vi ska försöka hitta information kring det och försöka får mer koll på läget. Vi tar det som det kommer och lyssnar på den information som vi får till oss.

ANNONS