Många olyckor på E 6 under morgonen

Det har varit en olycksdrabbad morgon på E 6. Bland annat har en personbil voltat ut på en åker.

ANNONS
|

Klockan 06.26 på torsdagsmorgonen fick en lastbil sladd på E6 mellan Slöinge och Heberg. Fordonet hamnade efter det tvärs över vägbanan, tillsammans med en mängd skräp, och blockerade trafiken.

– Det är en dragbil med trailer som fått sladd. Den står på hjulen men kan inte ta sig därifrån, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Bärgningsarbetet beräknas ta flera timmar, enligt Fuxborg, och det rådde långa köer förbi olycksplatsen. Därför leddes trafiken om vid Trafikplats Slöinge in på gamla E6 och vidare norrut.

Klockan 09.11 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik.

Ingen person skadades vid olyckan.

Klockan 08.19 larmades polis om att en bil voltat vid Värötunneln, norr om Viskan utanför Varberg.

ANNONS

– Det har hänt i Åskloster, på E6 i norrgående riktning. Vi är på väg till platsen. Räddningstjänst och ambulans är på väg också, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Orsaken bakom olyckan är oklar, enligt räddningstjänsten. När de kom fram till platsen hade föraren tagit sig ur bilen på egen hand.

– Det var en personbil som körde av vägen av oklar anledning. Den står ute på en åker och trafiken flyter på normalt. Olyckan påverkar inte trafiken, bilen står så pass långt ut, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten Halland.

Skadeläget är oklart.

Vid klockan nio kom nästa olycka på E 6, strax norr om Kvibille-avfarten, i södergående riktning.

En lastbil och en personbil har haft en mindre sammanstötning. Räddningstjänsten skickade två enheter till platsen för att bistå polisen och få ner hastigheten.

Vägen blev delvis avstängd i samband med arbetet då personbilen fick bärgas. Ingen ska ha blivit skadad.

Trafiken flyter på igen sedan 09.30.

ANNONS