Lastbil har vält - ligger i diket

En lastbil tungt lastad med betongplattor har vält på Oskarströmsvägen utanför Åled under torsdagsmorgonen. Chauffören uppges vara oskadd, men trafiken förbi platsen kan påverkas hela dagen, enligt Trafikverket.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades klockan 07.32. Kort efter larmet berättade Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, att informationen från inringaren var att lastbilen hade vält och hamnat i diket.

Efter att hans kollegor kommit fram till platsen kom nya rapporter:

– Det är en lastbil som är lastad med betongplattor som har vält och ligger på en cykelbana. Det är en rejäl last. Föraren ska ha kunnat ta sig ur lastbilen och ska vara oskadd, berättar Andersson.

Räddningstjänsten utför kontroller på platsen i väntan på polisen, som kommer att ta över ärendet vad gäller bärgning.

– Det behövs någon slags kran för att lösa problemet och få upp allting, så vi har ingen prognos på när vi kommer vara klara på platsen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, vid klockan 11.

ANNONS

Enligt Trafikverket kommer vägen att stängas av helt i samband med bärgningen. Exakt när lastbilen kan bärgas är dock oklart, och Trafikverket räknar preliminärt med att vägen kan vara helt öppen för trafik igen först klockan 16.

Arbetet drabbar trafiken i båda riktningar på Oskarströmsvägen, väg 635, mellan Åled och Sennan.

ANNONS