Konferensen samlar unga entreprenörer från hela landet

Unga företagare från hela Sverige möttes på Hotell Mårtenson i helgen. Nätverket Young Entrepreneurs of Sweden tog sin stora årliga konferens till Halmstad och lockade entreprenörer från när och fjärran – och för många var höjdpunkten att byta erfarenheter med varandra.

ANNONS
|

Salongen på Hotell Mårtenson är fylld till bredden av unga entreprenörer som äter söndagsfrukost. Sedan i torsdags har nätverket Young Entrepreneurs of Sweden (YEOS) arrangerat konferensen YEOS Summit i samarbete med bland annat Halmstad kommun, Region Halland, SEB och redovisningsjätten Grant Thornton.

– Det har varit hög energi trots blandat väder. Våra medlemmar är ett härligt gäng som verkligen är med på vår kultur, säger Herman Strandh som är operativ chef på YEOS.

Han är själv född och uppvuxen i Halmstad som han nu fått visa upp för nätverkets medlemmar under helgen. Det har varit mingel, föreläsningar och framtidsspaningar, galamiddag på teatern och efterfest på Palladium. Herman Strandh berättar att vissa av medlemmarna rest från både Dubai och Marbella för att delta i konferensen.

ANNONS

Träffa likasinnade

För att bli medlem i nätverket krävs det att man är mellan 18 och 30 år gammal, är grundare eller ägare av minst ett företag och har försörjt sig som egen företagare i minst ett år. Utöver den årliga konferensen arrangerar nätverket flera träffar om året och driver forum online där medlemmarna kan stötta varandra.

Andreas Wilhelmsson driver vertikalodlingen Ljusgårda AB utanför Skövde. Han har varit medlem sedan 2009, när nätverket var nygrundat. Han har hunnit delta i många av de årliga konferenserna och beskriver att det känns som att ”komma hem till familjen” där man får träffa likasinnade.

– Det här är folk som gillar att tänka stort och vara visionära. Här hittar man andra människor som haft liknande problem som de man själv har. Det kan gälla både företaget eller privata problem. Det ger verkligen en energiskjuts, säger Andreas.

Gjort samma resa

En lite nyare medlem är Halmstadsföretagaren Mandana Karim som driver 21 Marketing. Hon blev en del av nätverket för ett år sedan och betonar också hur mycket det betyder att träffa andra som känner till upp- och nedgångarna som kommer med företagande.

– Här får man träffa så många andra som gjort samma resa, även om man jobbar i olika branscher. Jag har stått på scenen två gånger under helgen och fått så mycket kärlek, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Värdiga vinnare hyllades på Näringslivsgalan

LÄS MER:Bytte Silicon Valley mot Halmstad – nu prisas Mandana

ANNONS