Jonas Bergman lämnar politiken 2022

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) lämnar politiken när den här mandatperioden tar slut. Det meddelar han på sin Facebook-sida.
– Jag fyller 50 kring nästa val, det känns rätt naturligt, säger han till HP.

ANNONS
|

Jonas Bergman säger att beslutet om att lämna politiken vid nästa val 2022 har växt fram. Han har funderat från och till sedan sommaren 2020.

– Jag har aldrig planerat att ägna resten av livet åt politiken. Det har mer varit en fråga om när det är lämpligt att lämna, säger han och fortsätter:

– Hade jag väntat en mandatperiod till hade det varit att gambla lite väl mycket. Då skulle jag ha fått ge mig ut i yrkeslivet igen som 54-åring.

Vad ska du göra istället?

– Ingen aning, men det är väl näringslivet som känns naturligt för mig. Nu är det ett tag kvar, men om något år får jag börja skanna av arbetsmarknaden. Jag kanske går nån ledarskapskurs, eller någon annan kurs på högskolan.

ANNONS

Men du blir kvar i Halmstad?

– Ja, det är tanken. Några andra planer har jag inte.

Varför tar du beslutet just nu?

– Så fungerar det i politiken. Vi är mitt uppe i nomineringsprocessen och jag vill ge andra i partiet chansen att fundera på vad de vill med sin framtid.

Finns det några nya namn aktuella?

– Det är för tidigt att säga, dessutom är det inget jag tänker spekulera i.

Du har ett tag kvar nu, men hur skulle du sammanfatta din tid i lokalpolitiken?

– Det är ett och ett halvt år kvar till valet. Jag svarar gärna på den frågan nästa höst, nu känns det för tidigt.

Till sist, hur känns det nu när du gått ut offentligt med det här beskedet?

– Nu har jag sagt det här och nu kör vi på det. Jag är aldrig vemodig över någonting, utan alltid nyfiken på vad nytt som väntar.

Jonas Bergman tog över som kommunstyrelsens ordförande efter Carl Fredrik Graf i maj 2018. Efter valet senare samma år fick han förnyat förtroende och har innehaft posten sedan dess.

”För mig är detta ett vägval efter att under 10 års hängivet politiskt engagemang ha satt min civila karriär på paus. När jag nu snart fyller 50 har jag insett att jag behöver fokusera på att återstarta det civila innan det blir alltför sent. Jag har nämligen aldrig haft en önskan att stanna i politiken resten av yrkeslivet - och 2022 känns därför som en lagom tidpunkt i livet att påbörja något nytt.”, skriver Jonas Bergman på sin Facebook-sida.

ANNONS
ANNONS