HFAB-lokaler har omvandlats till 12 lägenheter

HFAB:s jakt på lokaler som kan omvandlas till bostäder har hittills resulterat i bygglov för 27 lägenheter. Av dessa är 12 färdigställda.

ANNONS
|

Bostadsbristen har fått HFAB att dammsuga det egna beståndet på lokaler som kan byggas om till lägenheter, något som HP tidigare har berättat. Så här efter årsskiftet kan affärsområdeschef Helene Blomberg konstatera att man nästan nådde 2016 års mål om att ta fram 15 nya lägenheter inom projektet.

– Vi hittade lokaler för totalt 27 lägenheter som vi kunde börja jobba med. Hittills har vi färdigställt 12 stycken som våra hyresgäster har kunnat flytta in i, säger hon.

Projektet löper över tre år och målsättningen är att komma upp i mellan 45-50 lägenheter.

– Det kommer vi att lyckas med. Vi har ytterligare lokaler i åtanke som skulle kunna bli till lägenheter om vi får ändringar i detaljplanen, säger Helene Blomberg.

ANNONS

Lokalerna som man hittills har hittat är utspridda över hela Halmstad. Kvibille, Oskarström, Vårhem och Landfästet är några exempel.

Enligt Helene Blomberg handlar det om både kommersiella och icke-kommersiella lokaler, som kräver mer eller mindre arbete innan hyresgästerna kan flytta in.

– Det kan vara alltifrån att byta ut ett lås till att renovera. Till exempel har vi fått byta ut köket eller så har vi fått sätta in en ny dusch, säger hon.

Storleken på lägenheter varierar mellan ettor och tvåor och hyran sätts efter hyresnivåerna för HFAB:s befintliga bostäder i den stadsdel där de är belägna.

– Vi vet vad vi har för kvadratmeterpris i området och det är så vi hyressätter dessa lägenheter.

ANNONS