Hastighet utanför skola sänks inte

Bilisterna kör alldeles för fort förbi Steningeskolan enligt grannar som anser att hastigheten bör sänkas till 30 kilometer i timmen. Men några sådana planer finns inte.

ANNONS
LocationSteninge|
|

I våras flyttade eleverna in i sin nybyggda skola utmed Kustvägen där det råder 40 kilometer i timmen.

LÄS MER:Nu har eleverna flyttat in på Steningeskolan

Men enligt grannar som skrivit till kommunen är det få som respekterar denna gräns. Många kör betydligt fortare och de uppskattar att de flesta ligger på 60 kilometer i timmen eller mer.

Kraftigt trafikerad

I skrivelsen påpekar grannarna att vägen är kraftigt trafikerad. Skolbygget har dessutom gjort att många barn och unga uppehåller sig i området både under skoltid och fritid, såväl dagar och kvällar som helger.

Oro finns över att en olycka kommer att hända. ”Vi har bevittnat att barn kommer utfarande från skolområdet på cykel och har haft svårt att bromsa/stanna. Det har även hänt att barn har haft bollar med sig som rullat ut på vägen”, skriver grannarna.

ANNONS

De föreslår en sänkning av hastigheten till 30 kilometer i timmen samt att skyltar som berättar att det finns en skola på platsen sätts upp.

Vill inte sänka hastigheten

Men vare sig kommunen eller Trafikverket ser någon anledning till att vare sig sänka hastigheten förbi skolan eller sätta upp skyltar.

Kommunen uppger att det finns en separat gång- och cykelväg med upphöjd passage vid infarten till Öhrnvägen och att skolans byggnad och skolgård ligger en bit in från vägen.

40 kilometer i timmen anses redan vara en låg hastighet på en länsväg och om hastigheten inte hålls är det en polisiär sak.

ANNONS