Här är det fest dag och natt – ”en känsla av Ibiza när det är schyst väder”

Sommartider hej hej! Om det finns en spot i Halland där det är fest både dag och natt, så är det på Hotel Tylösand i Halmstad. Där kör man after beach varje dag och nattklubb måndag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Totalt 38 after beach och 30 nattklubbar – och nytt för i år är Love Box.

ANNONS

Under fem intensiva sommarveckor – med start med Leif’s Midsommarfest på midsommarafton – är det bara tisdagar och söndagar som är ”vilodagar” om man ser till klubbliv, party och fest.

– Men det är olika målgrupper de olika klubbkvällarna. Måndagsklubben är för en lite yngre publik. Det är ett väldigt etablerat koncept och är det schyst väder blir det lite Ibiza-känsla på utedansgolvet på Solgården, säger vd Jonas Karlén och fortsätter:

– På onsdagar är det en större blandning åldersmässigt. Det är ju konsertpubliken från Solgården – som är oerhört blandad åldersmässigt – som fortsätter till nattklubben.

ANNONS

En nyhet för i sommar är Love Box på Fredagsklubben:

– Dj:n Jean Benetone och sångerskan Linda Varg kör de absolut bästa kärleksballaderna, som man gärna får sjunga med i. Det konceptet har man kört i Stockholm och Göteborg, och där har det varit succé.

Enligt Jonas Karlén är det god tillströmning av publik totalt sett, och det kommer folk från grannstäder som Göteborg och Helsingborg.

– Förr åkte man ”bara” på klubb, numera är det många som övernattar. Under de här sommarveckorna har vi 98 procents beläggning på hotellets 231 rum.

Men hur mycket påverkar vädret festen?

– Vi arrangerar våra event efter hur många vi tror ska komma. Är det en superregnig after beach-söndag ställer vi trubaduren inne på Leffes och tänder lite ljus. Är det strålande sol och fullt – vilket innebär 2 000 personer – kör vi såklart under bar himmel.

Jonas Karlén är själv 50 år fyllda, och har jobbat på Hotel Tylösand i 29 år.

– Jag började som kock här 1995 och då hände det att jag fortsatte till nattklubben när jag hade jobbat klart på kvällen. Fast då hette den Beach Club och Natti Natti.

ANNONS

Så, cirkeln har slutits för kocken som blev vd, och därmed ger vi oss ut i partynatten med Per Gessle och Gyllene Tider:

Sommartider, hej hej, sommartider

Jag känner det är nå'nting på gång

Kom och stanna ute natten lång

Snurra runt i en stad som glöder, som viskar: Bli min i natt…

Händer på Hotel Tylösand

Måndagar: Club Monday (Måndagsklubben). Har genom åren haft dj:s som Adrian Lux, Rebecca & Fiona, Sandro Cavazza, Jübel, Oliver Ingrosso, Petter, Timbaktu och Ida Engberg.

Onsdagar: Leifs konsertklubb. Hit går stora delar av publiken som varit på onsdagskonserterna på Solgården (3 juli Carola, 10 juli Darin, 17 juli Molly Sandén, 24 juli Kim Wilde och 31 juli Danny Saucedo).

Torsdagar: Leffes Beach Club. Här är det karaoke-tema, plus att husbandet Semesterorkestern är på plats vissa datum.

Fredagar: Fredagsklubben. Saluförs som ”lite galen och med det där lilla extra”.

Lördagar: Leifs nattklubb. Utöver dansgolven inne på Leffes och ute på Solgården öppnar man även upp ett schlagerdansgolv i biblioteket en trappa upp.

Övrigt: Upptill nattklubbarna arrangeras också dagsfesten Daydream på Solgården den 13 juli, och ”Nightlife 40+disco” den 16 juli – med mera.

Fotnot: Det är Nöjet som arrangerar nattklubben måndagar, torsdagar och fredagar. Onsdagar och lördagar är det hotellet som arrangerar.

ANNONS