Steningeskolan FOTO: Roger Larsson
Steningeskolan FOTO: Roger Larsson Bild: Roger Larsson

Grannar får gehör för klagomål på störande ljus

Grannar som klagat på för skarpt ljus från Steningeskolan får gehör för sina synpunkter. Kommunen har bestämt att dra ner på antalet ljuskällor på kvällstid och minimera belysningen nattetid.

ANNONS
|

Det var i våras, innan elever flyttat in på skolan, som klagomålen nådde kommunen. Flera grannar upplevde belysningen på den nya skolan som alldeles för skarp och intensiv. De tyckte också att det lyste med ett kallt ljus och ifrågasatte varför belysningen måste vara tänd dygnet runt.

LÄS MER:Grannar klagar på skarpt ljus från Steningeskolan

Efter de första klagomålen har belysningen justerats uppger Martin Zetterman, projektledare på fastighetskontoret. Men eftersom ljuset fortfarande upplevs som för skarpt ska ytterligare åtgärder vidtas meddelar han.

– Vi kommer att styra om belysningen så att den inte lyser i onödan. Viss belysning kommer vi att ha även i fortsättningen på kvällstid, men vi släcker den som inte är nödvändig, till exempel fasadklockan, säger han.

ANNONS

Normalt brukar kommunen vilja ha viss belysning tänd på skolor under kvälls- och nattetid. Men beslut har fattats om att låta mörkret falla nästan helt över Steningeskolan för att tillmötesgå dem som bor runt omkring.

– Vi släcker ned omkring klockan 21 på kvällen och hoppas då att grannarna blir nöjda, säger Martin Zetterman.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS