Fyror har chans att vinna Batterijakten

Klass 4 på Esperedsskolan är i final i årets Batterijakten. En vinst innebär 50 000 kronor och en träff med Youtubegruppen I just want to be cool. – Om vi vinner kommer jag att skrika, säger Emilia Möller.

ANNONS
|

Första dagen efter påsklovet är stämningen i klassen uppsluppen. Under lovet fick eleverna nämligen veta att klassen är en av tio klasser – utav 1 400 anmälda – som gått vidare till final i återvinningstävlingen Batterijakten.

Tidigare har den klass i landet som lyckats samla in flest kilo batterier automatiskt vunnit, men i år tillfördes två nya moment – utbildning och kreativitet.

Totalt har klassen lyckats samla in 232 kilo batterier, bland annat genom att knacka dörr och via sina egentillverkade batteriholkar. Holkarna är också deras bidrag i kreativitetsdelen och anledningen till att de nu är i final.

– Vi kom på massa idéer men valde en som var lätt att göra, säger Alice Stierna.

ANNONS

– Vi gjorde holkarna på material som vi tog med hemifrån och återvann, som kartonger, pinnar och sugrör, tillägger Albin Ahlmér.

Holkarna målades i glada färger och förseddes med information om varför det är så viktigt att återvinna. Sedan ställdes de ut i ortens matbutiker.

Nu kommer en jury att bedöma de tio bidrag som gått till final.

– Den 26 april kommer vi att bege oss till den skola som har vunnit, och klassen får då ett exklusivt möte med I just want to be cool. Dessutom får de 50 000 till klasskassan, berättar Sabina Schött, presskontakt för Batterijakten.

Esperedsskolans elever hoppas självklart på vinst. Alla vill träffa I just want to be cool.

– Det skulle vara jätteroligt, de är ju jättekända, säger Melvin Ståhlberg.

ANNONS