Nyskapande. Klass 4 på Esperedsskolan är i final i Batterijakten med sina fantasifulla batteriholkar.
Nyskapande. Klass 4 på Esperedsskolan är i final i Batterijakten med sina fantasifulla batteriholkar.

Esperedsskolan har chans att vinna Batterijakten

Av 1 400 klasser är Esperedsskolan en av tio som har chans att vinna hela Batterijakten. Deras bidrag – fantasifulla batteriholkar – är i final.

ANNONS
|

Fyra klasser från Halmstad har i år deltagit i Batterijakten, som har tre delmoment som alla ger poäng – utbildning, insamling och kreativitet.

När de två första delarna är summerade ligger klass 4 Hunden på Esperedsskolan på tredje plats i länet. Men eftersom klassen, som en av tio i landet, har gått vidare i sista momentet kreativitet har de stor chans att vinna hela tävlingen.

Poäng delas ut till både ettan, tvåan och trean i kreativitetsmomentet.

– Det här är jättekul. Jag fick veta för bara ett par dagar sen och eftersom vi har påsklov har jag inte hunnit berätta för klassen än, men jag ska skicka ut ett mejl, säger läraren Sofia Blom.

ANNONS

Klassens bidrag, fantasifulla batteriholkar med information om varför det är så viktigt att återvinna batterier, har stått på både Hemköp och Ica i Oskarström.

– Eleverna tyckte att de vanliga röda batteriholkarna vid återvinningsstationerna var för tråkiga och stod lite i skymundan, berättar Sofia Blom.

Nästa vecka kommer HP att publicera ett längre reportage med finalistklassen. Fram till på tisdag kan du rösta på elevernas bidrag häreller gå in på kpwebben.se.

ANNONS