”En del av de skador hon hade har hon fått på sjukhuset”

Nina Azimi verksamhetschef på Attendo Andersberg konstaterar att boendet brustit i sitt sätt att föra journaler. Men hon tycker inte att Ingrid vanvårdats.

ANNONS
|

Hur kommer det sig att ni gjorde en Lex Sarah anmälan?

Vi tog det som hänt den här kvinnan på största allvar och vi gjorde därför en intern utredning. Och efter utredningen förstod vi att vi hade brustit och därför gjorde vi en Lex Sarah så att det här inte ska kunna hända igen.

Och vad kom ni då fram till i utredningen?

Det är lite svårt för vi får egentligen inte uttala oss om den enskilda patienten på grund av sekretessen. Men det handlade som sagt om brister i dokumentationen.

Den här kvinnan hade ju bland annat sår i gommen på grund av att protesen inte tagits ut. Hur kommer det sig?

ANNONS

Vi hade ej fått rapport om att hon hade protes och när vi senare frågade sade hon att hon ville sköta den själv och eftersom vi hela tiden uppfattade brukaren som klar så fick hon göra det.

Enligt dottern har minst en läkare och en sjuksköterska sagt att de tycker att de svåra sår kvinnan fått tyder på att hon varit utsatt för vanvård hos er hur ser du på det?

Det som har kommit fram i vår utredning är att vi missat i dokumentationen inte att hon vanvårdats.

Men hur har hon fått de svåra sår hon hade?

Hon hade sår, det var ju därför vi skickade henne till sjukhuset. Men en del av de skador hon hade har hon fått på sjukhuset. När hon lämnade Andersberg hade hon inte så mycket sår som hon sedan fick på sjukhuset.

Så du menar att såren blivit värre på sjukhuset?

Ja, det kan hända att de blivit värre på sjukhuset.

Men enligt dottern blev såren bättre snarare än sämre på sjukhuset, hur ser du på det?

Jag kan inte lägga mig i vad dottern säger. Men det som framkommit av vår utredning är att vi missat en del i dokumentationen. Inte att kvinnan utsatts för vanvård.

ANNONS

Hur går ni vidare efter detta?

Vi har ju som sagt gjort en utredning och vidtagit åtgärder för att detta inte ska hända igen.

ANNONS