Oa Larsson och Pelle Hörmander innan cykelturnén
Oa Larsson och Pelle Hörmander innan cykelturnén Bild: Ninni Mikael

Cykelturné med underhållning

Idag, måndag, börjar Pelle Hörmander och Oa Larsson sin cykelturné. Från Stora torg i Halmstad till Haverdal ska de tillsammans med gästartister spela musik längs vägen.

ANNONS
|

Pelle Hörmander, poet och tidigare radiopratare, ska med musikern Oa Larsson bege sig ut på en tre dagars lång cykelturné.

– Jag satt hemma en dag, konserter ställdes in och jag hade tråkigt. Då ringde jag Oa och frågade om han vill hänga med, säger Pelle.

De börjar cykelturnén från Stora torg, där de spelar några låtar innan de rullar iväg till Vilshärads camping som blir första stoppet. Sedan bär det av mot Steninge och turnén avslutas i Haverdal på onsdag.

– Det är lite svårt att hitta ställen på grund av restriktionerna. Men de flesta spelningarna kommer ske utomhus och imorgon ska vi spela hos en gammal kollega till mig, i hennes trädgård, berättar Pelle.

ANNONS

De ska spela musik med bland annat Edward C Johansson, Anna Lovdal, Allis Liljedahl och Marika Rennerfelt.

Olika gästartister sluter upp när Pelle och Oa anländer till slutdestinationerna. Det blir både sång och poesi.

– Jag ska läsa upp min diktsamling och samtidigt kommer stämningsfull musik att spelas, men det kommer även att spelas en del sommarlåtar, berättar Pelle.

Avståndet mellan destinationerna blir inget hinder.

– Vi har ju elcyklar så det blir inte så jobbigt. Det är ju mer miljövänligt att cykla än att åka bil, kan Greta så kan vi, säger Pelle.

Båda gör detta för att det är kul och mitt i en mening brister Oa ut i sång och Pelle sjunger med.

Vi cyklar runt och spelar en massa strunt och vi reser runt...”

– Vi måste bara spela hela tiden, säger båda och skrattar.

ANNONS