Christabuu är svensk mästare i barntrolleri

Halmstad riskerar att mista en rutinerad plåtslagare. I helgen vann egenföretagaren Christer Jönsson, också känd som trollkarlen ”Christabuu”, SM i barntrolleri och nu väntar andra utmaningar.

ANNONS
|

Tredje gången gillt heter det. Och inför sitt tredje försök att kamma hem den åtråvärda titeln hade trollkarlen Christer ”Christabuu” Jönsson förberett sig extra noga.

– När jag bestämde mig för att ställa upp i SM tog jag fram ett helt nytt nummer. Redan på mitt genrep, när jag visserligen bara hade sex barn i publiken, förstod jag att det var något extra. Sedan dess har jag finslipat akten. I finalen hade jag bland annat tur att få en bra publik igen. De nio domarna vid mästerskapen i Växjö gillade mitt nummer, säger Christer Jönsson stolt.

Han är märkbart rörd över framgången och kommer troligen inte att tävla i barntrolleri flera gånger.

ANNONS

– Man ska sluta när man ligger på topp, konstaterar han och resonerar lite kring vad framtiden kommer att bära med sig:

– Som svensk mästare kommer jag att uppträda över hela Sverige. Framgången i SM är utan tvekan en möjlighet att utveckla trolleriet ännu mer. Jag kommer så klart att behålla min fasta kunder inom plåtslageriet, men jag ska verkligen försöka ge trolleriet en chans nu.

Även Felix Fallkvist från Halmstad hade fina framgångar under SM-tävlingarna. I sin premiärtävling ställde han upp i kategorin "Close-up" med underkategorin kortmagi för juniore och lyckades vinna. Hans belöning blev titeln "Svensk juniormästare i kortmagi".

ANNONS