Bokhandlarna jobbar för smittsäker bokrea

Snart drar bokrean i gång och bokhandlarna i Halmstad är redo för att genomföra en så coronasäker rea som möjligt. Men med anledning av den rådande pandemin kommer det att finnas andra sätt att inhandla sina böcker på än att köa och besöka butiken som vanligt.

ANNONS
|

Att bunkra upp i hemmet med böcker till bra priser tror Ulrika Larsson, butiksägare på Akademibokhandeln, är extra viktigt nu när vi spenderar mycket tid hemma.

– Vi behöver saker att göra nu och att läsa böcker är ett trevligt tidsfördriv, säger hon.

Akademibokhandeln i centrum kommer precis som resten av bokhandlarna i Sverige att genomföra bokrean på ett så säkert sätt som möjligt. Att förbeställa böckerna och sedan hämta dem i butiken är det säkraste sättet att handla på i år.

De kommer även utöka sina lokaler just under rean i år och böcker kommer gå att köpa i den närliggande lokalen där Gina Tricot tidigare låg, allt för att sprida ut kunderna och göra det så säkert som möjligt.

ANNONS

– Huvudfokuset i år ligger på att presentera en bokrea på ett så tryggt sätt som möjligt, säger Ulrika Larsson.

Magnus Larsson, ägare till butiken Bokis på Flygstaden, berättar att även de uppmanar kunderna att förbeställa sina böcker i så stor utsträckning som möjligt för att minska trängseln i butiken.

– Vi har fått in mycket förbeställningar redan, det är en markant skillnad från tidigare år, säger Magnus Larsson.

I år kommer det även gå att inhandla böcker från Bokis Flygstaden från parkeringen för den som inte vill besöka butiken. Kunderna kan ringa butiken utifrån så kommer personalen ut med böckerna i stället för att kunden ska behöva gå in.

ANNONS