73-årig kvinna försvann från boende – anträffad avliden

En 73-årig kvinna försvann från sitt boende i Halmstad, troligtvis klädd i tunnare kläder, under natten till tisdagen. Polisen gick ut med en efterlysning i hopp om att hitta henne och en stor sökinsats drogs igång. På tisdagskvällen kom dock beskedet att kvinnan anträffats avliden.

ANNONS
|

Den var under natten mot tisdagen som kvinnan ska ha försvunnit från boendet på Fyllingevägen i Halmstad. Enligt polisens presstalesperson, Hans-Jörgen Ostler, kan hon ha försvunnit från boendet vid 03.30-tiden. Polisen tillkallades vid klockan 7 på morgonen.

– Vi har ingen exakt tid för försvinnandet, men det är en arbetsteori som vi har, säger Ostler.

Personalen på boendet och polis befarade att kvinnan var mycket tunt klädd och med tanke på vinterkylan trodde de att hon är i fara. Polisen uppger också att hon kan uppträda förvirrat.

– Enligt vad vi tror ska hon bara ha sandaler på sig med öppna tår, det oroar oss något oerhört. Det är av största vikt att vi hittar henne omgående, säger Hans-Jörgen Ostler och fortsätter:

ANNONS

– Vi är på plats med ett flertal patruller och hundpatruller och söker på Fyllinge efter kvinnan.

Polisen genomförde en stor sökinsats under dagen där både polishelikopter och drönare deltog.

Även räddningstjänsten deltog i sökarbetet och sökte med båt utmed Fylleån. Hemvärnet var också inkallat för att hjälpa till.

– Vi har ganska omfattande resurser inblandade. Det har vi haft hela tiden, men det har ökats på nu, säger Hans-Jörgen Ostler efter lunch.

På tisdagskvällen kom dock beskedet från polisen att kvinnan har anträffats avliden av en hundpatrull. Anhöriga är underrättade. Polisen ska genomföra en dödsfallsutredning, men det finns i nuläget ingen misstanke om att hon har utsatts för brott.

ANNONS