Två nya dödsfall med covid-19

Ytterligare två personer har avlidit med med bekräftad covid-19 i Halland. Det gör att 112 hallänningar nu har dött under pandemin.

ANNONS
|

När regionen idag publicerade uppdaterade siffror över coronaläget i Halland visar de att ytterligare två hallänningar har avlidit med covid-19. Dessutom har ytterligare 242 personer bekräftats smittade.

– De senaste dagarna har det varit en liten minskning i antal nya fall men det är alldeles för tidigt att säga om det är någon trend, säger Johanna Wiechel-Stier kommunikationsdirektör på Region Halland.

Johanna Wiechel-Stier säger dock att de är glada över att trycket på sjukvården inte ökar nämnvärt utan att siffrorna över sjukhusinlagda har legat mellan 17-22 personer under hösten.

– Att dödstalen skulle öka var vi medvetna om när smittan tog fart igen under hösten men trycket på sjukvården har varit ganska konstant och har legat på siffror som vi klarar av att hantera, säger hon.

ANNONS

Regionens vädjan om att inte testa sig i onödan och att komma till bokade tider verkar också ha fungerat.

– Det har blivit mycket bättre och har gjort att vi har kommit i fas med testning och att få fram resultat. Det är någonting vi är tacksamma över, säger Johanna Wiechel-Stier.

Coronaläget i Halland just nu

Totalt antal fall Covid-19: 7795 (+242)

Medelålder: 41,7 år

Inlagda på Hallands sjukhus med konstaterad covid-19: 17 (+/-0)

Varav inlagda på IVA: 0 (+/-0)

Antal avlidna med Covid-19 sedan pandemins start: 112 (+2)

Medelålder avlidna: 84,2 år

Uppdaterat den 8 december.

ANNONS