Trisslottvinst kan brinna inne

Kvinnan har en trisslott som kan ge fem miljoner kronor. Men uppståndelsen kring lotten gör nu att 59-åringen inte kommer att medverka i tv och skrapa fram vinstsumman.

ANNONS
|

Falkenbergskvinnan har i många år skrapat trisslotter tillsammans med en man i 70-årsåldern. Men sedan de nyligen skrapat fram tre tv-apparater och en möjlighet att vinna en stor summa pengar har vänskapen tagit slut.

Mannen tycker att de ska dela lika medan kvinnan inledningsvis ska hävdat att lotten är hennes och därmed också vinsten. En anmälan om brott från mannens sida ändrade inget då polisen skrev av ärendet omedelbart. Inte heller representanter från Svenska spel som träffat både kvinnan och mannen kunde få dem att komma överens.

Meningen var att 59-åringen skulle medverka i Tv4s nyhetsmorgon och skrapa fram en vinst mellan 50 000 och fem miljoner kronor. Enligt planeringen skulle det ske på torsdag eller fredag. Men enligt uppgifter till HN ska kvinnan inte längre vilja medverka eller ta del av några vinstpengar.

ANNONS

HN har talat med kvinnan men hon vill inte medverka i tidningen. HN har även sökt kontakt med mannen via en kontakt men beskedet är att han inte vill säga något förrän det är klart med skrapningen i tv.

Trisslotten från Svenska spel finns i tre olika varianter. Den vanligaste kostar 25 kronor. Lotten består av nio rutor där det finns chans att skrapa fram olika vinstsummor.

Den som får tre tv-symboler vinner förutom beloppet även mellan 50 000 kronor och 5 miljoner kronor i en direktsänd dragning i TV4. Det genomsnittliga vinstbeloppet vid tv-triss är 250 000 kronor.

ANNONS