Polisen: Vi känner till dödsorsaken

Polisen fortsätter att arbeta med en misstänkt mordutredning. Det första utlåtandet har kommit från den rättsmedicinska undersökningen av 25-åringen som hittades död på Ågatan.

ANNONS
|

Den rättsmedicinska obduktionen genomfördes under onsdagen och i dag fick polisen ett första utlåtande.

– Vi känner till dödsorsaken och det förändrar inte vår utredning. Vi fortsätter som en misstänkt mordutredning, säger polisens informatör Tommy Nyman.

Han vill inte avslöja mer om den rättmedicinska undersökningen än att polisen fått ta del av vad 25-åringen dött av. Polisen har hittills sagt att 25-åringen utsatt för kraftigt yttre våld men vill inte gå in på vilka slags skador det handlar om eller vilket vapen som använts.

– Vi vill höra våra vittnen och andra som vi behöver utan att de färgade, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Tv-programmet ”Efterlyst” tog upp det misstänkta mordet på onsdagskvällen, vilket gett resultat.

– Det har kommit in några tips som vi håller på att bearbeta, säger Tommy Nyman.

Har ni många vittnen?

– Vi tror att det finns betydligt fler vittnen som har sett personen i fråga och vi är jätteintresserade av att komma i kontakt med dem.

Den man i 50-årsåldern som anhölls misstänkt för mordet men senare släpptes är fortsatt misstänkt men misstankarna har inte stärkts.

– Vi avvaktar ett antal analyser i det fallet, säger Tommy Nyman.

Har ni några andra misstänkta?

– Nej.

Vad händer nu?

– Vi bearbetar de tips som kommer in, förhör en massa olika människor som lämnar uppgifter och då inte bara kring händelsen. I vår kartläggning av offret håller vi också rätt många förhör.

Enligt Tommy Nyman dröjer det minst tre veckor innan de får det slutgiltiga utlåtandet från den rättsmedicinska undersökningen.

ANNONS