Lottskrapare anmäld inför sändningen i tv

Ett nytt bråk om rätten till en trisslottvinst är under uppsegling. Ett par som skrapat lotter tillsammans kan inte enas om vem som ska få den vinst som blir känd i en framtida TV 4-sändning.

ANNONS
|

Det är en man i 70-årsåldern som vänt sig till polisen i Falkenberg. När mannen och en kvinnlig bekant nyligen skrapade lotter fick de en vinst i form av tre tv-apparater. Vinsten innebär att en av dem ska få medverka i TV 4:s Nyhetsmorgon och skrapa fram en vinstsumma på lägst 50 000 kronor och som mest fem miljoner.

Enligt mannen beslutade de att kvinnan skulle medverka i tv-sändningen men någonstans därefter har gemensamheten upphört. Kvinnan ska ha sagt att vinsten är hennes vilket fått mannen att göra en polisanmälan. Ännu så länge finns det alltså ingen bestämd summa att bråka om och när kvinnan ska medverka i tv är oklart.

ANNONS

–  Det vanliga är att det dröjer ett antal veckor innan man får vara med i tv. Det finns en viss kö, säger pressinformatör Johan Söderkvist på Svenska Spel.

– Man ska komma ihåg att vi säljer runt 360 000 trisslotter varje dag och den här typen av tvister är extremt ovanliga.

Polisen i Falkenberg har redan beslutat att inte ge sig in i bråket.

– Det är inget för oss, säger förundersökningsledare Carl Hedberg.

– Det är ett civilrättsligt ärende som parterna möjligen får göra upp om i domstol. I teorin borde det vara enkelt om parterna har gjort upp om att spela tillsammans men antagligen finns det inget skrivet avtal och då blir det en fråga om vad de har sagt till varandra.

En liknande och mycket uppmärksammad tvist mellan en kvinna och hennes dotter i Karlskrona slutade nyligen i en förlikning. Dottern som skrapade fram en vinst värd över tre miljoner kronor gick med på att betala 300 000 kronor till sin mamma som hävdade att lotten var hennes.

ANNONS
ANNONS