Kärlek och respekt till alla oavsett vem man är

Folkfest, kärlek och härlig stämning: Falkenberg visade upp sin bästa sida när kommunens allra första regnbågsfestival gick av stapeln.

ANNONS
|

En familjefest och folkfest, vilket tryck det var på stan i lördags! ”Varenda falkenbergare är ute i dag ser det ut som”, kommenterade en kvinna i folkvimlet. Flaggor och vimplar i regnbågsfärger, ballonger och kärleksbudskap dekorerade innerstaden. I den smyckade Regnbågsträdgården (Navigatorcentrum Stationsgatan) samlades många under en klarblå himmel innan prideparaden. En av dem var Emily Svensson:

–Det finns plats för alla i samhället oavsett sexualitet eller om man är invandrare. Det här är ett bra inslag för att få samhället tillsammans och göra något med barnen.

Människor i alla åldrar bredde ut sig i gräset och på picknickfiltar för att visa sitt stöd, se vad som hände och lyssna till inbjudna talare. Det fanns möjlighet att måla sitt eget kärleksbudskap och gifta sig kyrkligt eller borgerligt. Årets pridetalare var tenoren och debattören Rickard Söderberg:

ANNONS

–Det är alltid viktigt att visa vilka värderingar vi vill ha i samhället: intolerans och hat eller tolerans och kärlek. Här väljer vi kärlek.

En återkommande kommentar från många var att det är fantastiskt att Falkenbergs kommun anordnar festivalen. Uppslutningen i prideparaden var stor, tåget tyckets aldrig ta slut. Kommunrådet Mari-Louise Wernersson bad å kommunens vägnar om ursäkt för kränkningar och mobbning som unga utsatts för i kommunala skolor.

ANNONS