Berusad bärgare friad från åtal

En 26-årig man som bärgade fastkörda bilar på sommarens regntyngda Fegenfestival frias från åtalet om grovt rattfylleri.

ANNONS
|

Vid 22-tiden på kvällen körde en kvinna fast med sin Volkswagen Golf i leran på festivalområdet. 26-åringen hade tidigare hjälpt en annan fastkörare med sin terränggående jeep med vinsch. Då hade han talat med en polisman som påpekat att han var för berusad för att köra.

När polismannen såg att jeepen skulle användas igen sprang han fram och lyste med ficklampan mot förarplatsen. Han säger att 26-åringen satt vid ratten och kände bland annat igen mössan med texten "Disaster."

26-åringen, som hade 1,12 promille, säger att han var bakom jeepen och påpekar att flera av hans kamrater köpt samma typ av mössa på Gekås.

ANNONS

En av männen säger att det var han som backade jeepen och att 26-åringen skulle koppla vinschen.

Vittnesmålen bidrar nu till att tingsrätten i Varberg ogillar åtalet mot 26-åringen. Rätten menar att polismannen kan ha gjort ett misstag och släppt föraren med blicken då han sprang med ficklampan i mörkret.

Frikännandet innebär att 26-åringen får 4 458 kronor av staten för att han tagit ledigt från jobbet i Skåne och rest till Varbergs tingsrätt.

ANNONS