Åtal efter uppgörelse med kundvagn

Trängseln på Gekås blev för påfrestande. En 40-årig kvinna åtalas för att hon rammade en annan varuhusbesökare bakifrån med hjälp av en fullastad kundvagn. "Hon drog in armarna för att få mer kraft och körde med ett förvridet utseende i ansiktet in vagnen i ryggen på den andra kvinnan," säger ett vittne.

ANNONS
|

I höstas var 40-åringen från Oskarström på Gekås tillsammans med sin mamma. När de stannade till vid en hylla skulle två kvinnor från Linköping även de mor och dotter passera och de två paren stötte mot varandra. Linköpingskvinnan säger att någon sa: "Ni kan väl säga ursäkta", och medger att hon och mamman valde att strunta i uppmaningen. Följden blev att 40-åringen reagerade våldsamt:

"Först känner jag en spark som träffar svanskotan och det gör mycket ont. Jag såg inte vem som utdelade sparken men kunde inte vara någon annan än XX" säger den unga Linköpingskvinnan i förhör.

"Jag ropade till min mamma att jag hade blivit sparkad i ryggen. Jag hann inte vända mig om förrän jag får en kundvagn i ryggen".

ANNONS

Dessutom ska 40-åringen ha "hånflinat" åt henne innan väktare och vittnen kom fram.

Inget vittne tycks ha sett sparken men minst två såg kundvagnsattacken. En kvinna säger att hon såg hur den "stora dottern verkligen tog sats och kör på den lilla dottern med en kundvagn" Hon körde på "riktigt ordentligt och att det blev en ordentlig smäll".

Ett annat vittne såg att 40-åringen "drog in armarna för att få mer kraft och körde med ett förvridet utseende i ansiktet in vagnen i ryggen på den andra tjejen" som började gråta efteråt.

40-åringen har en annan uppfattning om händelsen. Hon bekräftar att det blev en sammanstötning men säger att hennes mamma blev skadad i ryggen och att hon därför krävde en ursäkt från Linköpingsparet. 40-åringen nekar till brott och vill i stället ha 2 000 kronor i ersättning för att hon missade bussen tillbaka till Oskarström.

På måndagen åtalades kvinnan för misshandel. Rättegången kommer att hållas vid tingsrätten i Varberg.

ANNONS