56-åring odlade cannabis utanför Ullared

Mannen säger att hans egenhändigt producerade cannabis var i "det närmaste obrukbar". Det påståendet bidrar till att 56-åringen får ett mildare straff.

ANNONS
|

När polisen träffade på mannen hittades 370 gram cannabis som han odlat själv i bostaden utanför Ullared. Utredarna fann även ett gram amfetamin, ett par gram med en annan drog och dessutom en fungerande revolver.

Mannen medger narkotikabrott men nekar till vapenbrott. Vid rättegången förklarade 56-åringen att han hittat revolvern när han gick igenom saker från en avliden anhörig och att han tänkt lämna den till polisen vid nästa vapenamnesti.

Tingsrätten konstatar i domen att det handlar om ett illegalt vapen som är både licenspliktigt och funktionsdugligt. Därmed döms mannen för vapenbrott och narkotikabrott och får visst avdrag på straffet då det finns visst stöd för hans påstående om att cannabisen hade låg halt av substansen Thc.

ANNONS

Under utredningen var 56-åringen häktad i drygt två månader vilket lika lång tid som det samlade straffvärdet. Därmed blir det villkorlig dom utan bötesstraff.

ANNONS