Fimpa röken – behåll glöden!

ANNONS
|

Det finns inga fördelar med att röka. Att man känner sig lugn är ingen ursäkt. Om man röker 20 cigaretter om dagen handlar det om mer än 4000 olika ämnen som dras in 200 gånger per dag. Då kan man själv tänka ut hur mycket det blir på ett år.

Är det verkligen värt att röka de där cigaretterna med tanke på att risken att drabbas av lungcancer blir 15 gånger större och risken att få hjärtinfarkt är 5 gånger större om man är under 50 år?

Sen finns det ju de som "bara" feströker. Visst är det bättre, men varför göra det över huvudtaget? Många faller nog för grupptrycket, men det är bättre att hoppa det helt! Det är enkelt att stå emot eftersom du inte är beroende!

ANNONS

På paketen står det om olika risker, men de som röker regelbundet bryr sig inte. De har redan sitt beroende och köper sina paket ändå. Något mer måste göras! Det kan anordnas föreläsningar i skolor, på arbetsplatser med mera, så att folket verkligen får veta fakta! Inte nog med att riskerna för olika sjukdomar ökar rejält, det är fruktansvärt dyrt också.

Ett paket kostar ungefär 45 kronor idag. Det är 315 kronor i veckan och på ett år blir det 16 300 kronor! De pengarna skulle man kunna lägga på så mycket annat som är bättre.

Åldern för rökare blir allt yngre. Idag kan man se 14-åriga tjejer som står och röker i stan.

De flesta av dem har nog fallit för grupptrycket, men hur tuffa är de när de står där med en cigarett i handen?

Så alla rökare, ta och tänk om, och försök göra något åt det! Det gäller bara att viljan finns där! Tänk på oss som inte röker, vi skulle verkligen uppskatta det!

ANNONS