Litar på talangen. Klara Söderberg och hennes syster Johanna har inga krystade manér.
Litar på talangen. Klara Söderberg och hennes syster Johanna har inga krystade manér.

Befriande prestigelös spelning

ANNONS
|

Johanna och Klara Söderberg öppnar med The lion’s roar samtidigt som regnmolnen hittar Slottsskogen. Det känns nästan arrangerat. Ett guldglittrigt vattenfall skymmer sedan scenen i Stay gold och det är så långt vi kommer i effekter.

First Aid Kit har inga krystade manér. De litar på sina talanger. Det är befriande prestigelöst och vad som gjort dem stora. De står på samma mark som oss (bokstavligen, då de syntes på festivalområdet tidigare). Historien om hur de genom gatumusicerande tjänade ihop pengar till Fleet Foxes WoW-spelning 2008 är charmig.

ANNONS

Det är ingen tvekan om att First Aid Kit gjort sig förtjänta av att få avsluta festivalen. Men jag väntar på esset i rockärmen, som gör spelningen mer speciell än deras tidigare på Way out West. Jag väntar på Patti eller Emmylou när Amasons fantastiska Amanda Bergman gästar. Det är uppfriskande men kort och lämnar mig aningen besviken. Vackra Simon & Garfunkel-covern America och en fenomenal Emmylou är plåster på såren och det är ju inte illa alls, egentligen.

ANNONS